Любов, за мен си всичко,
най-хубавото в моите дни.
Без теб щях да съм безразлична,
отровена от горчивини.
Ти всички радости ми даваш,
и с теб щастливо аз живея.
Ти си ревност и награда,
с теб минавам тревога и преграда.
Ти си грях, простен от всички,
по-чист от всички сълзи грях.
Не мога да съм безразлична,
защото с теб изгорях.
И ти докрай за мен ще бъдеш
разсъмване с гореща власт.
Ти - сладката присъда,
аз - осъдена на твойта страст.
© Ваня Янчева All rights reserved.