В тишината на нощта
черен призрак се прокрадва
и се вплита в съня,
прави го студен и мрачен.
И в съня спокоен изведнъж
светкавица проблясва,
и завърта го тя
на противоположната страна.
Красиви спомени и мрачни мисли
стават цяло в безкрая,
а черния призрак не се изпарява,
той остава до края.
Обичан бе той,
бе бял и тъй чист,
но лъжите коварни и плоски
превърнаха го в черен, коварен артист.
© ЛиЛи All rights reserved.