Призвание
Посвещавам, посмъртно, този стих на Вили Карагьозова - рехабилитаторка в институт "Пирогов", която се грижеше за моето възстановяване след сполетялата ме беда.
Поклон пред паметта й!
Да помогнеш
на инвалида в труден момент,
да помогнеш
да се съвземе такъв пациент,
да помогнеш
с патерици той да проходи,
да му помагаш
в трудности и в несгоди...
Това е твоето призвание
и не трябва тука само знание,
а сърце да имаш ти голямо
и нежна и добра душа...
И трите имаш како Вили,
повярвай ми, аз не греша!
26.02.2006г.
V-хирургия на Институт "Пирогов"
© Валентин Добрев All rights reserved.
Дано все по рядко се "налага" писането за подобни неща.
Поклон.