Mar 27, 2011, 10:11 PM

Пробуждане 

  Poetry » For kids
1484 0 14


Хлуе горска утрин свежа!

Слънчо галено пече.

Чезне преспицата снежна –

тънка вадичка тече.

 

Вред из росната поляна

се събужда цвят след цвят.

До игличина засмяна

минзухарко точи врат.

 

Теменужка закачлива

гъделичка кукуряк.

В утрин приказно красива

Пролетта зашета пак!

 

© Борко Бърборко All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??