ПРОБУЖДАНЕ
... И парфюмът се разля
върху кожата златиста,
пърхащите сетива
блеснаха като мъниста.
... И докоснах те с ръка,
всяка фибра ме зовеше,
потреперих на мига -
сън ли е, умът крещеше.
... И под лунна светлина
в танц се вплетоха телата,
жадно пиеха страстта,
не усещаха земята.
... И настъпи сутринта,
няма диря от парфюма,
тихо влязъл през нощта
е на Любовта в костюма.
... И незнайно как така
сърчицето се пробуди,
в тази Ледена жена
заиграха пеперуди.
© Тея All rights reserved.