Процеси
Щастието голямо вълнуващо с емоции, мисли, гледки, със сила наситено е.
Състояние е това рядко и върхово.
Но как се стига до един висок планински връх?
Във времето със труд и подготовка.
Търпението, действия разнообразни, непредвидими често - само те помощници са тук.
На алпиниста, планинар и странник тоз.
Тежко е, лошо е - какво да правя.
Нужното прави и смятай лошото това за хубаво.
Космодемянская Зоя, тръгнала да пали къщите, плевните селски в ужасния зимен студ.
Защо? На войната указанията такива са.
Процес е войната тази, неизбежен процес.
И човекът-воин този - частичка малка е от него.
"Не е нужно нищо да се прави, лошо е това."
Но войнът този да изпълнява трябва.
Предначертан е пътят негов.
И пътят негов през смъртта минава.
"Да се мине леко без това, не може ли?"
Може, но не е пътят на "Зоя" такъв.
Затова в процеса-играта когато намираш се, избор нямаш голям.
Или си войн храбър, или си човек обикновен!
Щастието външно положително, сегашно за неизпълняващия на процеса повеленията - предателство е.
Казваш - лошо е, и отговорът е: това съдбовно лошо да се приеме трябва.
За да имаш път славен.
В процеса един трансформации има.
Несигурност и дискомфорт.
Тревожните ветрове да те духат трябва!
Студ се налага да се претърпи.
През смъртта и ада да се мине.
Замисълът велик на процеса изисква го!
Храносмилането например какво е?
Процес, война, труд на организма.
Ял си сладко и с желание, а там, в храните тез и отрови има.
Организмът да ги изведе навън налага се.
А задачата твоя е да претърпиш.
Времето на процеса тоз ще изтече.
Ще жънеш ти тогава резултата.
Ще ти просветне малко или плюс.
Леко ще ти стане, до щастието ще се приближиш.
Какво е нужно тук - уважение към процеса.
И търпение, на неизбежността приемане.
В съдбата опора и утеха да намериш!
На нея да се подчиниш.
А по друг начин не може ли?
Може всекак - изборът е твой.
Но в сметка крайна или си с Път, и в съдбовния процес.
Или без път, светлина и величие!
Човеците-гои с път живеят и с процес.
Боговете процесите знаят и владеят.
Спокойният дух с опора на съдбата се поражда.
И духът велик с търпението на времето, което процеса съпровожда!
На гоите, героите и боговете слава!
На онези, които на процеса подчиняват се.
Велес времето издържа, направлява, управлява.
Слава на Велес, и на човека буден с него!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов All rights reserved.