ПРОДАЖБА
... ужасно е – да имаш покрив,
пък да си нямаш роден дом,
дъждът бездомен да те мокри –
псе пред квартален гастроном,
сто хиляди евра във джоба
продажбата ти пъхна – кеш! –
купуваш хляб по късна доба,
но със кого да го ядеш?
Брашното тъпкано се връща.
Дори насън във мен гори.
Когато бащината къща
превърне се в торба с пари.
© Валери Станков All rights reserved.