Продавач на химери
Продавам вълшебни химери –
за левче ги давам по три.
Тук всеки от вас ще намери
най-сладкия блян без пари.
Измислици много се търсят,
фантазното стопля бита.
Със захар щом ръснат се, пърхат,
дарявайки пост във властта.
Какво ви е нужно – любови,
проблясък на злато, войни,
или детелина с подкова
за герб на дворец покрай Нил?
Купете си, нямате време,
ще свърши последния блян.
И Дявол душите да взема
грабете заблуди без свян.
Накрая на времето всеки
миража горчив щом свали,
душата му тъй ще олекне,
че в Ада ще влезе щастлив.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова All rights reserved.