Прогноза
Разсъмва се.
Боли ме лявото ребро.
Разтривам го.
Разсеяно и не ритмично.
Знам,
няма да родя и днес Адам.
Отново ще се случи нещо сеизмично.
Изливам
върху болката кафе.
Запалвам вместо свещ цигара
и гледам как догарят
всички нощни страхове
и в утрото как пепелта им
бавно-бавно се разтваря.
Ръбът
на чашата ми за кафе
отрязва в крайчето на битието
съвсем мъничко късче
облачно небе
за да надникна в сиромашкото си лято.
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.