Да бъдеш различен
роден си с проклятие,
може да си подлец
себичен, безличен,
ти си орисан
с признание.
В тълпата да си различен
е дързост,
необясним, дразнещ,
опасност,
когато те съдят,
не молиш за милост,
бунтар си
срещу водачи със гласност.
Тя иска
ти да си клонинг
в "матрица" оформен,
пресован,
със стадото сутрин да блееш
"гуд монинг",
иначе проклет да си.
и анатемосан.
май, 2016
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.