ПРОЛЕТ
Ето, че пристигна вече тя!
Чакана, желана като любовта!
Веригите на Зимата разбила
със животворната си сила!
Пристигна плахо, тихо тя пристъпи,
макар и неохотно Зимата отстъпи!
И ето, слънцето в небето заблестя,
с усмивка топла тук е Пролетта!
Да, с дъха си тя опиянява,
младост и сила на всички дарява!
Тогава усетих ритъм аз нов,
разбрах, че тук отново си Любов!
Тъгата някъде дълбоко скрих,
щом в ранна пролет тебе открих!
Болка и щастие пак се сляха,
сърцата наши в едно затуптяха!
© Марин Маринов All rights reserved.