Mar 18, 2017, 9:14 PM

Пролет 

  Poetry » Landscape
406 1 4

ПРОЛЕТ

 

Топлякът раздра и съблече

планинската бяла одежда.

Запрати със шум, надалече

потоци от светла надежда.

 

По стръмни бърда и дъбрави

пак хукна, гальовен и топъл,

и диря зелена остави –

пролетно-сладостен вопъл.

 

Тъй лудо се втурна в полята!

Не спира стремглавият полет!

С тръпка прониза сърцата

дълго сънувана пролет.

 

© Мария Марковска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??