ПРОЛЕТ
Хей, хора, вижте - дърветата цъфнали,
всичко навън се засмяло така,
сякаш тоз цвят само чакала пъстрата
хубава пролет да дойде сега!
Хора, излезте и вижте игликата,
нежно надолу навела глава -
сякаш мома пред ерген, който пита я
где толкоз хубост събрала е тя!
свежо зелени листа ги красят,
клони поклащат - с ръце сякаш махат ни:
“Идвайте, вижте - цветята цъфтят!”
Идвайте бързо, докато в тревата, там,
още белее се ясна роса,
приказно чиста и светла се струва вам,
като очите на фея една.
Хора, вземете със шепи от нея вий
нежният утринен пролетен сок,
всеки от вас глътка рай да изпий
и да се чувства велик като бог!
Хей, хора, вижте - дърветата цъфнали -
няма по-хубаво нещо от туй,
весел кавал сред полята изпръхнали
и птичи хор сред гора да се чуй!
© Станимир Власакиев All rights reserved.