Слънцето, от облаче скрито,
показа лице сърдито,
после се засмя и лъчи замята
с тях да затопли земята.
Да помага долетя Южняка.
Той в планината Снежко разплака.
Потекоха сълзите в пролетни потоци
по планината спускащи се с подскоци.
На гората пъпките разпука
щом с жезъл по тях почука,
после с него събуди цветята
и с килима им застла Земятя.
От юг ята от птици -
жерави, щъркели, лястовици
на своите разперени крила
донесоха и нея - Пролетта.
Запяха пойните птички,
зажужукаха бръмбарчета, пчелички,
зарадвани от веселата Пролет,
долетяла с птичия полет.
.
© Никола Яндов All rights reserved.