Пролет е !Чу ли ?
Пролет е вече !
Вятърът който дърветата брули
и зимата- са далече .
-Пролет е!-бадемът възкликна
и цъфна от щастие на мига.
Така някак си себе си свикнал
да цъфти щом си отиде снега.
Вишната нежна и срамежлива
свенливо цветовете показа.
Може би тя беше щастлива.
Борът това забеляза.
А вишната сякаш тъй на шега
Каза ми -Цъфни като. Мен
Борът отвърна ѝ на мига
Не мога
Аз съм вечно зелен.
Автор Росен Николов © всички права
© Росен Николов All rights reserved.