ПРОЛЕТ
Когато племенникът ми дойде да живее с мен открих, че много харесва стихотворения. Научаваше ги много бързо и заради него написах една поредица малко глупави стихотворения. Понеже дойде пролетта, реших да публикувам едно от тях.
Честита пролет!!!
След зимата идва тя,
братовчедка е на есента,
това е пролетта -
на лятото е сестра.
Има зелена премяна,
свежа и благоуханна.
Идва цялата засмяна
в топла светлина обляна.
Пълни ручейчета и рекички,
тя събужда всичките тревички,
глези малките сърнички
и довежда пойни птички...
© Диди Ф All rights reserved.
Поздравчета!