Aug 20, 2021, 10:37 AM

Пролет край морето 

  Poetry » Landscape, Phylosophy
586 0 0

                                Пролет край морето

 

 

 

 

Само дърво, само израсло край морето,

посреща пролетта, разцъфнаха се цветове.

А слънцето изпраща му своите лъчи от небето,

красиви цветове в лилаво, от Бога те са дарове.

 

Не го пречупиха ветровете силни  от морето,

и страшните бури и гръмотевиците от небето.

С порива на вятъра то се пребори, то устоя,

не прекършиха клоните му крехки, то оживя.

 

И ето дойде тя, вълшебницата пролетта,

с красиви багри оцвети го, една красота.

И храстът дребен до него и той оживя,

малките на големите разчитат в живота.

 

А морето ги поздравява с Голямата си вълна'

и то сякаш усеща цветовете му, пролетта.

Слънцето гали клоните му от небето с усмивка,

а вятъра разклаща клоните цветни с малко тъга.

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??