Mar 22, 2013, 9:30 PM

Пролет се пуква 

  Poetry
437 0 2

            ПРОЛЕТ СЕ ПУКВА

 

В двора си имам сливка млада.

В зелена премяна вчера бе.

Днес я виждам с изненада -

като облаче бяло в небе.

 

Букетче красиво, разкошно!

Гледат, радват се тъжни очи.

Как в природата денонощно

нещо се ражда, расте, цъфти.

 

На клонче вчера пъпка беше.

Пред очите ми днес се разпуква.

Оттам се подава листенце

и виждаш как пролет се пуква.

 

Тук тревичка зеленее.

Там цветенце слънце жажда.

Иска всичко да живее,

като песен се възражда.

 

Не можеш в пролетния ден 

с мрачни мисли да тъгуваш.

Гордо трудностите понесъл,

ти желаеш да добруваш.

 

© Анка Келешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??