Смях на пеперуди
Пролетта събуди.
Бликнаха стопени ледове.
В слънчевата пазва
зимата залязва.
Гонят се пастелни ветрове.
Приливи зелени
дишат в будни вени,
а денят е литнал асансьор.
Греят и очите
с пламък от звездите -
пролетна соната в сол мажор.
© Мария Панайотова All rights reserved.