Момиче-кокиче
към тебе тича
весело, засмяно,
през слънчева поляна,
с лъчите му се заиграва,
с птиците - надпява,
с усмивка - Пролет
всичко съживява!
С протегнати ръце
с предвестниче-кокиче,
закачливо от сърце
и тебе те закича
и думи за здраве
и любов нарича!
© П Антонова All rights reserved.