Валс танцува в *торсия многократно
слънцето със земята и я разгрява,
и на стрелките времеви обратно
с безсрамна близост пъпките, и цвят разтваря.
Във въздуха се разстила цветната ù *помада
и животът зазвучава като чуден хор,
водата ù – кръв - се разлива живо в тръпнеща наслада
и възвестява в небесата със своя гръм страстта им *Тор.
*Помада ж., само ед. Масловидно ароматно вещество, което се прилага с козметични цели.
*Торсия ще рече завихряне, усукване, въртене на пространството.
*Тор в скандинавската митология и викингските саги е бог на гръмотевиците, бурите, плодородието
© ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА All rights reserved.