След чудната зимна пиеса
в нов ритъм, в темпо Allegro,
вятърът надига слънчева завеса
топлина и обич посипват се щедро.
Пролетта с колесница от цветя,
тишината омайва с аплаузи.
Пред мен оживява света -
нежна мощ след дълги паузи.
Животът представя: „Цветна магия” -
спектакъл в действия две.
Ръка за ръка с теб – благословия!
Любов в полет, смях на дете.
Миглена Хаджипенчева
Поетичен подарък за Явор Перфанов, опакован с... "С дъх на пролет".
С дъх на лястовичи ноти четвъртини,
усещам всеки такт на пролетта.
Куплет се редува с припев, в картини,
снегът разтапя се от любовта.
А тя идва от топло, пристига от юг,
изпраща я слънцето, за да ни сгрее.
Изгубила страх от вятър и студ,
с вяра, че с обич човекът живее.
Четвъртините ноти стават осмини,
в сърцата ни кацат птичи ята.
И пролет след зима, така от години,
по клоните раждат се с песни листа.
На мен ми е топло и ден подир ден,
дебелите дрехи по малко събличам.
Пролетен миг, с човек споделен,
дъх на любов, така аз обичам.
Явор Перфанов
© Миглена Хаджипенчева All rights reserved.