С люлякова диадема, шноли с нарциси, лалета
с пелерината зелена, приближава се с карета
Дръвчетата протягат зелени ръчички и люшкат люлякови шапки
обуват новите си цвички и се събират на приказки сладки.
Калинки, пчелички, мравки и щурчета
задружно се стягат за работа тежка
ще се трудят по широките полета
и дори за миг не мислят за забежка
Прасковата нацъфтяла с розови ръкави
вятърът я разсъблича, слънцето я веч подпали
Дънер стар с кубинки вехти, в миналото беше цар
тюхка се "Ще стана аз на летви"
Гъбките го гушкат, дават му кураж
маргаритките го слушкат
"Ние сме твоя антураж"
Тополата до скоро посърнала и бледа
много е горда и с нова премяна ни гледа!
© Детелина Александрова All rights reserved.
някак си е живо,
сякаш този ден,
пролетта е с мен...