На горската полянка
свикаха седянка
белите кокичета,
скромните момичета.
Техни малки дружки,
сини теменужки
весело се смеят,
чудни песни пеят.
Верните другари,
жълти минзухари,
вече се събират -
булки ще избират.
Ергени-кукуряци
са горските юнаци.
Седянката те пазят
цветята да не газят.
Ясно слънце грее,
зайчета лудеят.
Малка катеричка
със една сърничка
весело играят
в пролетна омая.
Стига тежка зима,
нека пролет има!
© Василена Т All rights reserved.