Пролетно
Както в майските корони
влива се цветът зелен,
тъй и вятър окрилен
зимата отвсъде гони.
Над градините се рони,
хрупка сребърен полен,
както в майските корони
влива се цветът зелен.
Пиещ краски милиони
аз откривам изумен,
че владеете във мен,
вие, пролетни закони,
както в майските корони!
© Тошко All rights reserved.