Какво е пролетта?: Една усмивка
на слънцето сред синьото небе.
Мечтата на премръзналия скитник,
откраднал наръч от лъчи - да е добре;
Смарагдов тен след жълти минзухари
и шеметният кръг от белота
в подножие на каменни върхари,
възкръснал пак от челюстите на смъртта.
Какво е пролетта?: Смехът на млади -
небрежно минали по улицата вън.
Сърцето след студени булеварди,
щастливо тръпнещо от сбъднат сън;
Надеждата, че любовта те търси
и някога усмихната до теб ще спре,
надмогнала тревожните въпроси,
които няма как да разбере...
Какво е пролетта?: Щастливо утро
след дълга и злокобна тъмна нощ.
Ята от щъркели, дошли за да пробудят
в душата спящата частица жива мощ.
© Младен Мисана All rights reserved.