Изхвърлих износени стари обувки
тежко прогизнали от изживяното,
неудобни и тесни. Не стават!
Стягат ми мислите, тежат ми на тялото.
Промяната намерила път
в посока
и цвят, с лекота ме отваря!
Изгаря ненужното на стар кръстопът
и старият кораб вратите затваря.
С изумрудена риза от морска вълна
и песен от делфинови звуци,
вземам и яке от зелена трева,
с обувки по мярка...и новото случване!
Пробуждане...слънчево ме облече!
В деня пролетно нов
продължавам -
сбъдвам любов по цветна леха
от лалета, и мен, с магически звуци!
© Елеонора Крушева All rights reserved.