От нейде кукувица с глас
дола от сън събужда.
А после птичките в захлас
подемат спор без нужда.
И скоро целият Балкан
от птичата сюита
бе станал Мелпоменов храм
в надпяването скрито.
Зората тук в тържествен химн
извеждат те от мрака.
Природата, без капка грим,
красива, ни очаква.
© Иван Христов All rights reserved.