Лястовички кацат по тънките жици,
сякаш за пролетта си говорят.
И отново виждам зелени тревици
Със снега са успели да се преборят!
Пеперудка нежно с крила пърха,
в цветенце прашец ситен открива.
Едничко листенце леко помръдва -
бръмбър под него бързо се скрива.
Синигерче пее своите арии чудесни.
Чучулига сладкопойна му отвръща.
И тя на свой ред, с красиви песни,
За пиленцата малки прави нова къща.
Дърветата изпълват горите с ухания приятни
Разлистват клонките си постепенно -
Показват на всички колко са знатни!
Слънцето ще ги погали непременно!
Минзухари красиви полята застилат -
кристална роса в чуден разкош ги облива
Утринните лъчи изящно ги милват.
дъга пъстроцветна в небето прелива!
Дари
© Дарина Димитрова All rights reserved.