Mar 14, 2013, 9:32 AM

Пролетта пристига 

  Poetry » Phylosophy
413 0 0

Зеленото  пълзи по  планината.
Превзема долове и върхове.
Разгъва силите си в равнината
и атакува с южни ветрове!

Под напора му стене планината.
От изстрелите селят се мъгли...
И Пролетта отприщи синевата,
танцува с пеперуди и пчели...

В стеблата земни сокове напират.
Събужда се заспалата ни кръв.
Възторга ни гърдите не побират
и  Пролетта  и в нас добива плът.

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??