Понякога копнея да изпитам
Съдба на някой друг; да се отвърна
от Себе си; до смърт да се наскитам.
И чак след век у Мен да се завърна.
Да бъда космонавт; да се изкáча
на най-самотната звезда и да открия
един забравен Малък Принц да плаче.
Сълзата му да причастѝ и Мен, самия.
Да бъда Лъч и с нежност да проникна
в най-тъмната Душа и да разтворя
листцата ѝ - на Слънце непривикнали.
С любов и ласка с Нея да поспоря.
Да бъда Пътя, който криволѝчи
през две Сърца; да бъда сам Сърцето
на нивга неизричано „Обичам!“;
на Обич неотгатнатото Цвете.
И две ръце, от чийто пръсти блика
най-щедра Светлина към две Очи –
очите, дето никой не надниква
и не повикват ничии лъчи.
И старт, и страст Човека да изстранствам;
във Бездната на всяко „Аз“ да слезна.
И Себе си захвърлил във Пространството, -
завинаги от Мене да изчезна.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.