Jan 28, 2007, 1:34 PM

Прошка 

  Poetry
1186 0 1

Да осъзнаеш грешките на другите и своите,
да ги простиш и да поправиш.
Да простиш предателство или лъжа,
това е най-голямата награда,
тогава ти ще бъдеш жив,
тогава ти ще си наистина свободен.

Да си простиш, за прегрешенията и тъгата,
които някому си причинил,
да си простиш, че сам си се предал.
Да си простиш за принципите и мечтите,
които някъде си запилял в бездната на изкушенията.

Да искаш прошка някому,
когото болка ти си причинил
и който сълзи е проливал за теб,
но никога не ще ознаеш ти - какво наистина за него ти си значел.
Да искаш прошка за всичките злини,
които си извършил в забрава,
които в миналото си оставил,
но раната у хората остава.

С груби думи или мълчание ужасно,
за тебе това може да не е било важно,
но раните в сърцата остават
и никога не заздравяват.
Да си простиш, да ти простят,
това е най-голямата награда!

© Стойка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??