Прошка
Моя грешна любов, днес не идвай при мен.
Остани там, където си. Днес е
в християнския свят, най-човечният ден:
Опрощаване на греховете.
Днес на всички, за всичко съм вече простил.
И на мене уж - божем простиха.
За греха, който още не бе се родил,
по-заможните вече платиха.
Аз обаче не плащам за грешна любов.
А безгрешна любов не познавам.
Всичко друго забравям, но помня едно:
че на ангели... не се прощава.
© Александър Калчев All rights reserved.