Искам (научи ме) да умирам
като птица, паднала в нощта.
Научи ме кама в сърцето да забивам
с недописаната (като стих) съдба.
Свали ми кървавото слънце,
за да го потопя (в океан дълбок).
Дари ми от душата си зрънце,
за да го превърна (на малкото дете) в зов.
Паля (към Бога) свещ
и се моля за сълзи.
Падам на камъка (от молби) горещ,
заравям в земята мечти.
Прощаваш ли за живота (недовършен)?
Прошка ли е нужна
на духа ми (прекършен)?
Прошка ли е нужна...
© Завинаги All rights reserved.