Прощавате ли грехове човешки,
прощавате ли подлост и лъжи?
Облечени сме в скъпите си дрешки,
а мислим ли за своите души?
Прощавате ли хорските обиди,
прощавате ли завист и злини?
Предателства, /които правят дири
в сърцата ни/ наречени вини?
Прощавате ли всяко словоблудство
и но́жовете впити във гърба?
Прощаването ... е едно изкуство,
даряващо ни с мир и светлина!
© Данаил Таков All rights reserved.
The work is a contestant: