Прости ми днес, сърце,
че някога не те щадях,
че в болка и във радост
цялата горях,
прости ми днес, сърце!
Че във любов
и в изневяра
безмилостно оставях те
да страдаш. Прости!
Че денем и нощя товарех те
до изнемога,
измъчвах те до край,
да мога
с живота труден
битката да водя.
Да има хляб и още нещо
за двете ми деца,
да мога във очите им
да виждам радоста.
Сега в гърдите ми, сърце,
болезнено туптиш,
смирено аз те моля днес
да ми простиш!
© Ракина Радева All rights reserved.