Apr 15, 2012, 9:54 PM

Прости ни, Господи! 

  Poetry » Love
710 0 0

"Прости ни, Господи

 

Кой каза, че сърце не боли,

кой каза, че е само мускул сърдечен?

Кой пръска сред нас подобни лъжи,

дали не е дявола в бели дрехи облечен?

 

Боли сърцето от дългия път -

пътя след тежка раздяла,

боли, когато си на кръстопът,

боли, когато любовта от теб е отлетяла.

 

По хиляди причини то боли,

когато те забравят, жестоко наранят,

когато те излъжат с възбудени очи,

когато с теб се подиграят, о, само как боли!

 

- Боли, боли, боли -

нашепва в тоя миг всяка фибра наранена.

На моите палачи, Господи, прости,

за тях се моли душата ми изпепелена.

 

Прости им, Господи, и на мен прости,

прости ни всички грешни стъпки.

Аз зная, те не знаят как сърце боли,

те не познават болезнените тръпки.
                     Затуй им, Господи, прости!



                                                                        03.10.1993

© Елора All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??