Jul 30, 2017, 8:11 PM

Просто делничен ден 

  Poetry
509 6 9


Две горчиви кафета. Виделее едва.
Две блажени врабчета плуват в росна трева.

 

Розовее небето, а земята сълзи.
Още малко. Ще светне. Ще пристегна коси.

 

Ще съм строго служебна. Но сега съм любов.
Всяка мисъл е дребна. Всяко чувство – кълбо.

 

Търкулни го към мене. Да искри! Да искри!
Нека мракът простене и докрай изгори.

 

Още десет минути и ще лумне денят,
ще ми стане уютно в динамичния град.

 

Но сега е тревожно. Разпилявам коси
и по твоята кожа плъзгам пръсти – лози.

 

Лудостта се протяга с вдъхновени очи.
Трябва вече да бягам. Любовта си личи.

 

И денят се търкаля между тебе и мен
като кръг портокалов съвършен. Съвършен!

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??