Една жена върви със воля,
приела да играе свойта роля.
С очи отворени широко
учи се да гледа отвисоко.
Всяка вечер да се закотвя
и от мъжка длан да се стопля.
Да сънува чудни светове,
свободна да рисува с цветове.
Приятелка да бъде с тъмнината
и да не изгаря в светлината.
Учи се!
Всяка сутрин да захвърля свойта обвивка,
и решително да грабва широка усмивка.
А през деня често да слага спирачки
на свойте забързани крачки.
Да бърза бавно се учи,
радост в настоящето да отключи.
Миналото с мъдрост да отминава,
на бъдещето да се уповава.
Да бъде ТУК и СЕГА
и да грабва с готовност мига.
Носи тя благодарност в сърцето,
че в нея все още живее детето,
че трудностите с вяра умее да посреща
надникнат ли зад ъгъла отсреща.
Учи се!
Да бъде момиче с вятър в косите
и пламъче в очите,
да бъде жена с богато сърце
и майка с щедри ръце!
Да бъде добър човек,
достойно живял в своя век!
© Zlatka Аndonova All rights reserved.