Аз не искам любовни остатъци,
нито думи за вярност и вечност.
И не искам трохичките-залъци
да захранват душата ми с бедност.
Искам просто да видя във погледа
онзи миг на Вселенско желание.
Да се слеем завинаги в тайнството.
Да си мой път, мой свят и дихание.
© Евгени Янев All rights reserved.