Не ви поисках от монетите.
Не ви поисках от банкнотите,
а стиховете на поетите,
на живите певци от нотите.
Не ви поисках от надеждата.
Не ви поисках от имотите.
Аз сам ще си насуквам преждата.
Аз сам ще влача и хомотите.
Не ви поисках аз от вярата.
Не ви поисках светло бъдеще,
а цяр за против изневярата
и ценна билка в настоящето.
Не ви поисках съжаление.
Не ви поисках извинение.
От вас си прося аз любов -
за нея да умирам съм готов.
© Никола Апостолов All rights reserved.