На улицата девойка бездомна
натъжава съвестта ни болна.
Знам, че ще заплача
щом каже:"За тях нищо не знача."
Щото за тях парата е смисъл,
щото мислят, че всичко да купят могат.
А в девойката прокрадва се тъжната мисъл:
"Толкоз съм бедна, че не може да ми помогне и Бога."
И тя - безработна, гладна -
на тях е робиня.
И плътта им за секс жадна
ще погази честта на таз просякиня.
© Георги All rights reserved.