Просяшко сърце
В сърцето си той криеше богатство,
в душата - чисти спомени красиви.
И строеше във съзнанието си царство
от илюзии за истинските мигове щастливи.
И молеше се той за глътка въздух,
задушен от сивата реалност.
А всеки път пречистващата глътка въздух
му припомняше скритата баналност,
че е просяк и за въздух ще се моли,
щом не иска душата си да продаде.
И със сетни сили за Живота ще се бори,
за съкровището, скрито в просяшко сърце...
© Някоя All rights reserved.
за съкровището, скрито в просяшко сърце..."
Чудесно е.
Поздрав.