ПРОТИВОРЕЧИЕ
Уж съм чужда, а твоя наричаш ме,
днес ме мразиш, утре обичаш ме.
Уж си силен, а показваш безсилие,
хем бунтар си, хем търсиш примирие.
Уж тъмна нощ си, а пред мен си светъл ден,
ту от мен си далеч, ту си близо до мен.
Уж си лед, а като огън ти ме изгаряш,
уж си различен, а все се повтаряш.
Уж си груб, а обсипваш ме с нежност,
уж избягваш ме, а за теб съм неизбежност.
Уж към мен не вървиш, а всъщност не спираш,
без да ме търсиш, все ме намираш.
© Искра Илиева All rights reserved.