Къде е щастието - в детските очи
пред коледния блясък на елхата.
Какво е красотата – слънчеви лъчи,
обвили утрото с воал от злато.
Какво е красотата – нежна светлина
и лунен сърп в морето отразен.
Какво е щастието – мека топлина
в уютен малък дом през зимен ден.
Какво е щастието – чаканата среща
с любим човек след тягостна раздяла.
Какво е красотата – две следи горещи
през зимната гора, покрита в бяло.
Какво е щастието – да даряваш
кураж, любов и нежност в дните сиви.
Какво е щастието – да съзнаваш,
че хората до тебе са щастливи.
© Веселин Данчев All rights reserved.