Mar 15, 2006, 10:33 PM

Прозрение 

  Poetry
683 0 2
Догарят въглените скрива се денят
луната почва своята соната,
а ние двама с теб потъваме в мъглата
на ноща в косата скриваме се днес.

С мирисът на рози нежни като
пепелта- на спомените стари топли
целуват всички те ръка на анегелът
господни.

Там в дървото свирещо с уста
ляга си луната свива нежничко листа
галейки на ангелът косата.

Примрял от радост пренаситен той с любов,
заспива ангелът господен сгушен тъй
без капка злост.

Тайничко пак ще се надявам
да мога да докосна те с ръка
да положа устни върху твойте
да пребъдем двама в вечността.

Kой е този ангел?
знаеш ли те питам аз?
осъзнах,че ти любима
си луната ангелът е някой век
а аз сам просто мъничък човек!

© Калоян Калоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не!Много и клиширани думи,написани само да има рима.Отричащи се сравнения...косата на ноща и на ангела/....С мирисът на рози,нежни като пепелта/...си луната ангелът е някой век,а аз съм просто мъничък човек/...това са малко от нещата,които трябва да се оправят.
  • чувал ли си за запетайки? Ако си се сетил.. посложи тук-там някоя и няма да сгрешиш /6/
Random works
: ??:??