ПРОЗРЕНИЕ
Какво от туй, че съм девица млада
и сънят ми пропъжда всеки демон - зъл?
Какво от туй, че аз съм влюбената фея
и радостта събужда се със мен?
Какво от туй, че съм щастлива и желана,
а до мен отчаяни, объркани души?
Или защото аз съм млада и засмяна,
и чакам покрай мен да завали?
Какво от туй, че съм кралица нежна
на бал танцуваща тъй нежно.
Виж! Децата плачат за утеха кротка.
Търсят покрив и милувка - топла.
Какво от туй, че аз съм любовта в позлата
и песента на влюбеният вятър?
Аз в танца съм израсналото цвете,
но с уханието - събудило вулкан.
© Крисимира Найденова All rights reserved.