Полет на птица
в нощта.
Поглед на жрица
в жарта.
Пепел и огън ме следват,
лед и олово в мене гърмят;
щом те няма - мрак ме преследва,
щом си до мене - имам път:
Обич на птица
в кръвта.
Порив на жрица
в плътта.
Страсти и нежност те търсят,
Тленност и дух пътят творят;
Дарявам ти огън, ласки към теб бързат,
Идвам с целувките си аз към топлия ти бряг.
Приеми ме,
прегърни птицата своя...
и пусни я -
да се върне при теб като жрица в покоя!
© Вечерница или Зорница All rights reserved.