Aug 23, 2014, 12:53 PM

Птици на тухлен комин 

  Poetry
562 0 12

А е толкова синьо небето наесен...

С две жълти листенца, наместо очи,

си крада от брезите спомен невчесан

за гугутки на топъл от слънце комин.

Примижала от сладост е тази прегръдка -

чепка грозде в две възловати ръце,

като есен узряло, поемаш на глътки

всеки плод, всяка ласка и сочно зрънце...

И е луднало младото вино на припек,

в босоногото "циганско лято" не спи,

с гласовете на нощни щурци тананика,

и танцува в тревите, със звездни пети...

В гледеца ти имам запазена снимка.

Ти си в моя: "Септември е топъл и син".

Насред ранната есен две кротки усмивки

се преструват на птици на тухлен комин.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??