Jul 5, 2016, 9:40 AM  

Пясъчен замък 

  Poetry
476 0 1

 

Животът, подобно на замък от пясък,
срива се все някога – с гръм и с трясък.
А ти градил си, надеждата хранил.

От морето, от вятъра своето бранил.
Жестоки, обаче, безмилостни те
разбиват мечтите на порасналото дете.
И следва нов опит, изпълнен със стремеж –

да изградиш и довършиш своя строеж.
Последни щрихи, завършена кула.
Но в брега поредна вълна се удря. 

И пак започваш от нула.

© Мъро Биков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всяко ново начало е по-добро от застоя.
    Да започнеш от нулата се иска сила..... много сила, мъдрост и вяра.
    Дерзай!
Random works
: ??:??